MGB 0.6.9.3
164 berichten op 17 Pagina`s
«   11    »

64 » jan vroege uit Valkenburg zh
Ik heb de laatse 2 reizen met de R81 mee gemaakt bij VSQ4 als VOB a/b van de Stoef. Heb met Jacques Quere Theo Jansen en Jerry Marcks het laatste catshot van de KM mee mogen maken met de 161.

63 » Rinus Nonnekes uit Katwijk aan Zee
Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig maar vooral een gezond 2015 toe.

62 » Webmaster uit Purmrend
De webmaster wenst alle oud opvarenden van de Karel Doorman, bezoekers van deze site en de opvarenden van de nieuwe Karel Doorman A833, Prettige Kerstdagen en een voorspoedig maar vooral een gezond Nieuwjaar.

61 » peter varenhorst uit epse
goeden avond,
voor het eerst was ik a/b van hms venerable, in 1945. we werden , samen met nog een groot aantal mensen van batavia naar colombo vervoerd door de royal navy
daarna kwam ik in 1958 a/b; deze keer als jong ltz3, nadat het schip opnieuw in dienst gesteld was na de grote verbouwing.tot en met de dead load trials in portsmouth duurde deze tour.
toen brak de wereldreis van 1960 aan. als waarnemer van ltz frans peters , bij squadron 2 [avengers] reisden we de aardkloot rond en bezochten oa nieuw guinea. wat een ervaring !
toen ik in 1967 mijn vaartijd om ltz1 te worden moest maken, werd ik - natuurlijk- weer aan boord van de dikke boot geplaatst. maar deze keer liep het , door de ketelruimbrand anders af: het varen ging, voorlopig niet door, en ik ging over naar hr. ms, de zeven provincien.
tot nu toe heb ik , al veel te lang, geen voet aan boord van een karel doorman kunnen/mogen zetten. wie weet komt er binnenkort verandering in, maar dan moet de nieuwe wel in deze buurt zijn; in afrika zie ik me zo gauw niet meer verschijnen. die tijd is helaas voorbij. maar het was geweldig ! peter

60 » Webmaster site. uit Purmerend
In verband met problemen met het site programma NetObject Fusion 7.5, is de webmaster op zoek naar iemand die dit programma kent of iemand die de webmaster in kontakt kan brengen met een kenner van dit programma. Tot de problemen zijn opgelost zal er geen of minimaal updates van de site plaats gaan vinden. Ik hoop op korte termijn een positieve reactie te mogen ontvangen.

59 » anton ingelse uit Lenexa,Kansas
Kwam als stoker 3 aanboord 1953
1961 afgezwaaid als kpl machinist van de karel doorman
tussentijd nog op seven provinsien en naar de west gegaan met de van speyk 1956 .total 5 jaar op de karel doorman gezeten,het was een geode tijd
In 1961 naar de usa geimmigreerd

58 » Ingrid van der Aa uit Den Bosch
Hallo allemaal,

Ik schrijf dit namens mijn vader Gerard van der Aa, mijn vader is helaas dit jaar overleden op 23 september 2014. Hij is hofmeester geweest en was hier erg trots op. Ik ben heel benieuwd of andere ex-mariniers mijn vader nog kennen of zijn naam kan herinneren. Ik heb ook nog wat foto s, mocht daar interesse zijn bij twijfel, mail ik deze graag naar je toe. Hij heeft gevaren tussen 1956 en 1962. Hij had een bijnaam en dat was Bruintje; omdat hij snel verkleurde door de zon. Ik weet ook zijn legernummer, misschien is dit handig? (10647)

Een groet aan jullie allemaal, en ik hoop op een reactie
een trotse dochter...

57 » Henk Nillesen uit Heythuysen
Hallo Sobats.
Heb gevaren op de R 81 in 1958-1959. De reis naar de West o a. Curacao Florida Qantanamo Bay Cuba en ook de periode in dok heb ik meegemaakt. Daarna 6 weken naar Portsmouth Engeland voor het plaatsen van de catapult

56 » erik ten Pas uit Sittard
Mijn vader heeft op de karel doorman gediend ik weet alleen niet welk jaar en wat hij gedaan heeft wel heb ik foto s van de karel doorman waarop prins bernhard een schiet oefening aan het doen is en foto van een vliegtuig wat in het water ligt naast de doorman.Wie kan me info geven over welk jaar en wat voor functie hij op dit schip heeft gehad.email is e_tjabbos@hotmail.com en mijn vader heette martin (math) ten Pas uit Enschede.
commentaar: Erik je vader heeft de reis naar Nederlands Oost Indie meegemaakt op de 1e Karel Doorman QH-1 in 1946. Je kunt onder De reizen van de QH-1 in ieder geval meer te weten komen van het schip in die tijd.

55 » William Megens uit Banglamung/Bangkok
Ben weer;thuis; na de vele veteranendag(en), 4daagse, reunie;s, herdenkingen en natuurlijk de vaardag op JSS Karel Doorman in Nederland.

Hoi Steven,
Bedankt voor de vele mooie foto;s en commentaar van de vaardag.
Jammer dat ik mijzelf niet kon ontdekken, maar er waren ook zoveel personen aan boord !

Ik was de laatste ;kabelgast; voor, op de ;oude;Dikke Boot; met een kernbemanning van div. dienstvakken van plm. 40 man, waaronder jij, toen die al ;Viento Cinco del Mayo; heette.

Weer met plezier je site bezocht.
Ga zo door.

Vriendelijke groet uit een benauwd en (bloed)heet Bangkok,
William Megens
«   11    »

administratie
MGB OpenSource Guestbook © 2004-2024
mgbModern Theme by mopzz