MGB 0.6.9.3
164 berichten op 17 Pagina`s
«   3    »

144 » M.Nonnekes uit Katwijk aan Zee
Ik wens iedereen een goede feestdagen en een voorspoedig 2021.

143 » jo.mestrini mach 1
fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021 wens jullie
Jo.mestrini.

142 » Joop Burgers uit Rotterdam/Raamsdonksveer
Alls hofmeester 1e klas werkzaam in het officierenverblijf en zo ook bij de bar.Tijdens een reis werd het anker uitgeworpen bij Malaga Spanje, wij hadden vernomen dat deze streek een prima Malagawijn verkocht dus werd een bestelling van een paar glazen/mandflessen ieder met 25 liter inhoud besteld welke laat in de avond aan boord kwamen, met een paar kollega's nieuwsgierig naar de kwaliteit een leeg conservenblik gevuld met de wijn en zo via onze keuringsdienst met smaak gedronken en nog maar eens vullen,de vlootpredikant kwam op het geluid af en vroeg ons waar wij zo van genoten, hij ook proeven hmmm...lekker blik leeg de predikant hield het blik vast en mijn kollega hofmeesters hielde de grote mandfles schuin en het kostbare Malagawijntje van de kruik naar het conservenblik..rondje van de predikant...proost...laat gingen wij de ijzeren trap omhoog naar ons verblijf...hoe dat ging er viel er slechts èèn van de trap af de rest sliep als een roos en droomde over Spanje en natuurlijk Rotterdam onze thuishaven,Malaga mijn vrouw een ik zijn er later nog jaren geweest, overwinteren en van de wijn genoten...

141 » J.M. Duijf-Flobbe uit Zwolle
Dag allemaal,

Met interesse heb ik over de Sikorsky S-55 helikopters gelezen. Op 23 februari 1954 heb ik als baby in de Salome gevlogen van Ermelo naar Lelystad haven. Mijn moeder was op 18-02-1954 in het ziekenhuis bevallen van mij. Aangezien de boot van Harderwijk naar Lelystad niet kon varen vanwege het bevroren IJsselmeer, had de dokter een helikopter geregeld via het leger. Ik heb de Salome onlangs terug gezien in het Aviodrome. Graag zou ik eens van binnen willen zien, want dat kon destijds niet. Ik was daarvoor te klein en was bovendien in een dikke deken gewikkeld vanwege de kou. Hoe regel ik dit?
Jenny Duijf
commentaar: Ik heb geen idee waar hij momenteel staat. Mogelijk in het Nationaal Militair Museum te Soest tel. 0850036000 of op/bij vliegveld Lelystad. Geen idee of men er in mag.

140 » Paul Rouw uit Wijchen
Als dienstplichtige gediend bij de marine van 1957t/mJan.1959,na de EMV de radio/radar opleiding op TOKM
daarna als vlmrrmnt 2zm op VLB Gilze-Rijen ter ondersteuning van de luchtmacht,de enige binding met R81 was dat het mijn oorlogsbestemming was als ik ooit opgeroepen zou worden. Na mijn diensttijd heb ik 40 jaar als meet en regeltechnicus bij hetzelfde bedrijf gewerkt, mijn toenmalige werkgever kon mijn niet missen in het bedrijf en heeft toen bij personeelszaken in den Haag voor mekaar gekregen dat ik geen oproep zou ontvangen.

139 » jo mestrini uit kerkrade
ik heb van 1959 tot 1961 op de r81 kareldoorman gevaren als mach1.mijn verblijf was 5
ik was ingedeeld bij de koude boel motorwerkplaats en was motorrist van de snelle motorsloep (blauwe).mijn verblijf 5h1012 prachtige tijd en geweldigere reizen beleefd.ik ben inmiddels 79 jr.en ben benieuwd of er nog oude maten op deze geweldige site grasduinen.zou echt geweldig zijn om iets van hen te vernemen.

138 » ronald van der voort uit sprang capelle
ik heb op de karel doorman gevaren tot aan de grote brand toen over geplaats op de lUYMES OVERGEPLAATS IN DE WEST OP DE OVERIJSSEL daar na op de tjerk hiddes en de Evertsen
was van de NGID

137 » A.Kramer uit Balk(Frl,)
Allen een goed en gezond 2020

136 » Rein Adriaensen uit Eindhoven
in de serie,s bemanning staan een aantal bandjes, (muziek)
bij één ervan staat een bijschrift, men weet de naam niet van de groep . We noemden ons de Roetetoeters er staat bij de trompetist is Jan Nus, de accordeonist kaagje of zo iets, Ik ben die accordeonist n Rein Adriaensen de groep bestond uit een gistrist en een marinier als drummer
commentaar: De webmaster kan helaas geen wijzigingen meer aanbrengen op de site. Het betreft onder bemanning, ontspanning 2 en dan foto nummer 2640.

135 » Rinus Nonnekes uit Katwijk aan zee
Ik wens iedereen een voorspoedig en gezond 2020 toe.
«   3    »

administratie
MGB OpenSource Guestbook © 2004-2024
mgbModern Theme by mopzz