MGB 0.6.9.3
164 berichten op 17 Pagina`s
«   4    »

134 » Jan Fleuren
Ben op zoek naar HTW Oldhof uit Deventer.

133 » Arie van Kesteren uit Nieuwegein
Het deed mij goed al die oude verhalen en beelden.
Als elmnt zm in dienst geweest, helaas nooit een varende bestemming gekregen opleidingen in MOKH, TOKM en daarna overgeplaatst naar Doorn VBHKAZ.
Tijdens die periode savonds kunnen studeren in Utrecht.
Desondanks heeft de marine bij mij toch een streepje voor.

132 » Hendrik Jan Wassink uit Schiedam
Speurtocht naar de marinetijd van mijn vader Hendrik Jan (Henk) Wassink (1929) uit Eibergen. In dienst: april 1949, uit dienst: april 1955 als bottelier 1e klas. Gevaren op de Karel Doorman en is geplaatst geweest in Indonesië (Overdracht) en de Antillen. Wie kan ons wat vertellen, hij is in 1991 overleden en vertelde zelden over zijn marinetijd (moeder vond dat niet leuk?). Wij hebben maar een paar foto's. Hij vertelde wel, enthousiast, dat zij z.k.h. "Benno" aan boord van de Doorman had meegemaakt. Van wanneer tot wanneer zat mijn vader op de Doorman??? van wanneer tot wanneer op de Antillen??? van wanneer tot wanneer in Indonesië???? Wie kan mij helpen?

131 » George Martens uit Den Helder
Beste lezers, op de foto’s bij het Zeemansgraf van schipper Abspoel in augustus 1961 staan een vlootpredikant en een vlootaalmoezenier. Weet iemand de namen van deze geestelijken en of zij a/b Karel Doorman of Groningen waren ? Dank voor het lezen en event. reacties. George Martens, zelf vlootaalmoezenier.
commentaar: Het verband voer als smaldeel 5 tijdens deze reis. Het slachtoffer was afkomstig van de Groningen en werd, na zijn overlijden, vanaf de Doorman terug gebracht naar de Groningen voor zijn zeemansgraf. Daardoor is het vrij zeker dat zowel de vlootpredikant als de vlootaalmoezenier waren geplaatst aan boord van de Doorman.
webmaster Steven Visser, ik heb nog even verder gezocht en nog wel aantal namen gevonden. Van 1946/1948 vlop A.W.Wijminga en vlam H.Wessels. 1948/1955 J. Colenbrander, in 1948 vlop van der Giesen en vlam G.Schimmel. 1959/1960 vlam Buyssen en vlop Kramer. In 1965 vlam Nieuwendijk, in 1967 vlop W.P. Kramer. Een mevrouw Veronie Hubalda vroeg ens info over vlam Hein van der Lee (ivm familie relatie en zou dienst gedaan hebben a/b Karel Doorman). Helaas heb ik verder geen informatie kunnen vinden.

130 » Kees Lagendijk uit Apeldoorn
Ik was van 1967 tot de brand in 1968 aan boord als elmnt1.
Mooie tijd gehad.

129 » A.G. van Eijk uit Kimswerd
In 1968 kwam ik aan boord als Vliegtuigmaker Konstabel bij de vast bemanning. Ik had een verzoek ingediend om op de Doorman geplaatst te worden hetgeen werd gehonoreerd.
Helaas waren er de branden, die een einde maakte aan mijn voorgenomen plezier. Mijn plaatsing duurde ongeveer een half jaar en toen mocht ik naar squadron 4. Mijn gedachte was: "Misschien een nieuw vliegkampschip, je weet maar nooit." Jammer maar helaas. Ik had al eerder een bericht gestuurd, maar kwam het niet meer tegen.

128 » Arjen Kramer uit Balk (frl.)
zijn er nog mensen van sqdr 4(1948-1954)

H-M Karel Doorman en Engelse carriers

127 » Antoon van Daal uit Westzaan
van nov 62 tot aug 65 kok in het officierskombuis

126 » Jeensma uit DEN HELDER
in de tweede helft van de jaren 60 aan boord r 81 geplaatst geweest als sgt. hofm. collega's welke ik mij herinner:jan bakker,jan snyder,wim van gaalen,jan de weerd,ab dijkman waarmee ik lang heb samen gewerkt,gerard kroon,ik zal er ongetwijfeld een paar zijn vergeten ,maar ik dekn met plezier aan die periode terug.

125 » joop heus uit Epe
ook namens mij een mooi en gezond 2019 voor alle belangstellenden van ons mooie vliegkampschip Karel Doorman R81.
«   4    »

administratie
MGB OpenSource Guestbook © 2004-2024
mgbModern Theme by mopzz